Komentar 14. kola

Nakon odigranog 14. kola došlo je do nove promjene na vrhu prvenstvene ljestvice. Nakon što su prošlo kolo nakon poraza IP-e od Flegara prošlogodišnji prvaci momčad Promotion play-a zasjela na prvo mjesto, opet su mjesta na tablici zamijenjena, jer je Promotion play u ovom kolu poražen od Gladnih očiju a IPA je pobijedila Bilić-Erić Security i tako stvorila 3 boda prednosti! Pobjedom nad Promotion play-om Restorani Gladne oči zamijenili su mjesto sa zaštitarima i sad su oni trećeplasirani i sigurno će na tom mjestu ostati, jer imaju bolji skor od zaštitara u međusobnom ogledu. Koogla i TR-TEX odigrali su zanimljivu utakmicu, a na kraju su uspješniji bili igrači Koogle i zasluženo slavili pobjedu 5-3.

U prvoj utakmici sastale su se momčadi Koogle i TR-TEX-a, gdje je rezultat bio u drugom planu, jer se igralo samo za prestiž. Nakon prvog dijela koji je završio 0-0, slijedi puno zanimljiviji drugi dio gdje je Koogla nakon vodstva počela kontrolirati utakmicu i na kraju došla do potpuno zaslužene pobjede. Momčad TR-TEX-a konačno je imala i igrače u zamjeni i to se odmah odrazilo na njihovu igru, pa su bili ravnopravan suparnik dok nisu došli u rezultatski minus. Konačno su i oni imali jednog raspoloženog
strijelca, a to je Branko Pavić koji je danas bio vrlo raspoložen i postigao čak tri pogotka.

Zaštitari su prvi došli u vodstvo i u tom periodu izgledali jako dobro na terenu, pa su već mnogi pomislili da će i oni učiniti prvenstvo zanimljivijim ukoliko ostanu neporaženi protiv IP-e. Ipak igrači IP-e mogu imati lošije faze u utakmici, no kako utakmica odmiče, kao da dobivaju novu snagu i moć, pa je tako bilo i ovaj puta. Čim su postigli pogodak za izjednačenje, zaigrali su odlično pa je na kraju rezultat 4-1 još i dobar za zaštitare. Ovim pobjedom IPA je došla do 3 boda prednosti u odnosu na promotion play, a samo su 2 kola do kraja.

U posljednjoj utakmici dana Restorani Gladne oči uzvratili su Promotion play-u za poraz u prvom dijelu prvenstva i to vrlo uvjerljivo 3-0, što se svakako ni sami nisu nadali. Rekli bi, uzeli su ponuđeno, jer Promotion play ne igra na razini prošlih utakmica, pa će tako najvjerojatnije o prvaku odlučivati posljednja utakmica protiv IPE, gdje će im biti potrebna pobjeda kako bi obranili titulu prvaka od
prošle godine.

Sljedeće kolo na rasporedu je sljedeći četvrtak 16. svibnja 2019. U prvoj utakmici sastat će se TR-TEX i Promotion play, gdje će sve osim pobjede Promotion playa biti prava senzacija, no dok se igra ne zna se pobjednik unaprijed. U drugoj utakmici sastat će Koogla i SC Flegar i pobjeda Flegara može dovesti da na kraju čak prestignu i zaštitare, no zasigurno će se nešto pitati i Kooglu koja sad ima jako dobru ekipu i zasigurno žele ostati neporaženi. U posljednjoj utakmici dana sastaju se stari znanci IPA i Restorani Gladne oči, a da podsjetimo u prvom dijelu pobjedu su ostvarile Gladne oči, pa će biti zanimljivo vidjeti sudar ove dvije momčadi. Slobodna je momčad Bilić-Erić Security.