Komentar 13. kola

Nakon odigranog 13. kola i rezultatima koji su postignuti, nastavlja se utrka za prvaka 2. malonogometnog veteranskog otvorenog prvenstva Zagreba između Promotion playa i IP-e. Ove dvije momčadi sada su bodovno izjednačeni, a do kraja je za odigrati ostalo još 3 kola!

Već u prvom susretu Promotion play dostizao je 2 pogotka zaostatka protiv zaštitara nakon prvog dijela, pa je uspio do kraja samo izjednačiti 2-2, no to nisu iskoristili igrači IP-e da se pobjedom odvoje na tri boda razlike, već su doživjeli poraz od SC Flegar 0-2!  Zaštitari su u prvom dijelu u potpunosti nadigrali Promotion play i doveli ih na rub poraza rezultatom 0-2, no sređuju se redovi Promotion play u drugom dijelu i oni postižu dva pogotka, pa je neodlučen ishod najrealniji rezultat ove utakmice. Gledajući sve ono što se događalo na terenu zaštitari su bili za nijansu bolji i imali više konkretnijih pokušaja, no kako je utakmica odmicala i Promotion play je mogao do pobjede. Promotion play zasigurno nije računao na gubitak dva boda, jer su im neophodni u obrani naslova prvaka, no zaštitari su doista neugodan protivnik i kad su u pravom ritmu mogu svakog pobijediti.

U utakmici između TR-TEX-a i Restorana Gladne oči, pobjeda je pripala gostima, no viđeno je puno lijepih i atraktivnih poteza, a na kraju postignuto i 12 pogodaka 5-7! Restorani Gladne oči nakon poraza u prošlom kolu od Bilić-Erić Security, pobjedom i osvajanjem nova tri boda sad su se bodovno izjednačili s njima i zanimljiva će biti njihova borba za treću poziciju! Obje momčadi u sljedećem kolu imaju izuzetno teške protivnike, odnosno zaštitari će na IP-u, a Gladne oči na Promotion play i osvajanje i jednog boda napravit će veliki korak prema osvajanju trećeg mjesta.

U posljednjoj utakmici kola, IPA do sada najuvjerljivija, doživjela je potpuno zasluženi poraz od momčadi SC Flegar Splat Biomed i na taj način sebi zakomplicirala situaciju, jer su pobjedom mogli doći do 3 boda prednosti u odnosu na Promotion play. Iako je do kraja još 3 kola i SC Flegar još može do treće pozicije, no moraju se i ostali rezultati poklopiti.

Sljedeće kolo na rasporedu je 09. svibnja 2019. U prvoj utakmici sastat će se Koogla i TR-TEX, gdje će zasigurno biti puno pogodaka, jer i jedna i druga momčad igraju za međusoban prestiž. U drugoj utakmici sastat će se Bilić-Erić Security i IPA Zagreb što znači da će biti vrlo čvrsto i neizvjesno, barem je dosada tako bilo u susretu ovih momčadi. Na kraju dana sastaju se finalisti Kutije šibica Restorani Gladne oči i Promotion play gdje su i jednim i drugima neophodni bodovi, Gladnim očima u borbi za treću poziciju, a Promotion playu za obranu titule prvaka. U sljedećem kolu slobodna je momčad SC Flegar Splat Biomed.