Komentar 11. kola

Kako je u ovom kolu IPA Zagreb bila slobodna, Promotion play je s nova 3 boda došao na 1 bod zaostatka i sve nekako vodi da će se o prvaku odlučivati u posljednjem kolu kad se sastaju ove dvije momčadi, no u međuvremenu će se odigrati još 4 kola, gdje niti jedna momčad ne smije podcijeniti suparnika, jer bi ih to moglo koštati titule! TR-TEX ima malih igračkih problema, pa otud novi visoki poraz od zaštitara, dok su Restorani Gladne oči došle do vrijedna tri boda u borbi za treću poziciju. Na kraju dana, najzanimljivija utakmica večeri gdje je Promotion play vodio 5-2, a 5′ prije kraja Koogla izjednačila na 5-5, no ipak Višnić postiže svoj treći, a šesti za Promotion play za nova tri boda.

U prvoj utakmici sastale su se momčadi TR-TEX-a i Bilić-Erić Security, gdje konačni rezultat nije najrealniji ishod u odnosu na viđeno na terenu. Poveli su igrači TR-TEX-a 1-0, da bi na kraju zaštitari slavili čak 1-6! TR-TEX ima određenih problema sa igračkim kadrom, no prema najavama njihovog voditelja sigurno će izgledati bolje u sljedećim susretima, jer im se nekoliko igrača vrača, nakon ozljeda. Zaštitari koriste svaku priliku za osvajanjem bodova, pa je tako bilo i ovaj puta, čim ostvare rezultatsku prednost, teško ih je zaustaviti, a borba za treću poziciju je još otvorena, što je i njihov konačni cilj!

Restorani Gladne oči i SC Flegar SPLAT Biomed odigrali su zanimljivu utakmicu, jer sastaju se podjednake momčadi, gdje se unaprijed ne zna pobjednik. Njihov susret u prvom dijelu prvenstva završio je pobjedom Flegara 4-2, pa su Restorani Gladne oči htjeli uzvratiti pobjedom, što su i učinili rezultatom 3-1. Pobjedom su otišli na 4 boda prednosti u odnosu na Flegar, što im puno znači u borbi za treću poziciju.

U posljednjoj utakmici dana Promotion play, nije si mogao priuštiti nikakav loš dan, jer IPA je na 4 boda prednosti i zasigurno bi prvenstvo bilo gotovo završeno gubitkom bodova. Odlično su odigrali prvih 30′ kada su imali rezultatsku prednost 5-2, no u svega 4′ uporni igrači Koogle postižu čak 3 pogotka i ozbiljno zabrinuli igrače Promotion playa. Ipak, 2′ kasnije Promotion play preko danas najraspoloženijeg igrača Ivana Višnića postiže pogodak i osvajaju 3 boda za priključenje IP-i Zagreb na -1 bod.

Sljedeći kolo igra se sljedeći četvrtak, 12. travnja 2019., gdje će se u prvoj utakmici sastati Koogla i IPA Zagreb, gdje ako IPA podcijeni Kooglu mogla bi imati velikih problema, jer igrači Koogle potvrdili su u više navrata da su jako nezgodan suparnik svakome i nitko ne može sa sigurnošću računati na bodove protiv njih. Ukoliko Flegar u sljedećoj utakmici izgubi od Promotion playa, teško će do treće pozicije, no na drugoj strani gubitak i jednog boda Promotion playa uz eventualnu pobjedu IP-e olakšao bi IP-i put prema prvom naslovu. Bilić-Erić Security i Restorani Gladne oči u borbi su za treće mjesto i ovo će biti sigurno zanimljiva utakmica, pa je i mi s nestrpljenjem očekujemo. U sljedećem kolu slobodna je momčad TR-TEX-a.